:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Jul 01, 2018   15:38

0

160

Otvoren konkurs za rodno najsenzitivniju kompaniju

Konkurs za rodno najsenzitivniju kompaniju deo je projekta "Ravnopravno u lancu vrednosti" koji su pokrenuli su Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost i Udruženje poslovnih žena Srbije, uz podršku Saveta stranih investitora (84, FiC), Američke privredne komore (84, AmCham) i Ambasade Kraljevine Holandije u Srbiji.

Cilj je direktnije pomoći ženskom preduzetništvu i podsticanju uključivanja žena u lanac nabavki velikih kompanija, jer to nije samo pitanje društvene odgovornosti, već i ekonomski interes zemlje, jer znači bolji i brži privredni razvoj i rast BDP-a.

Stvaranju te nove, rodno osetljive, klime doprineće kompanije koje u svom poslovanju primenjuju strategiju Društveno odgovornog poslovanja, koje se vode principima rodne ravnopravnosti, pravedno postupajući prema svim zaposlenima, poštujući i uvažavajući ljudska prava i nediskriminaciju.

To su kompanije koje u svom radu promovišu obrazovanje, obuke i stručno usavršavanje žena, rade na obezbeđenju zdravlja, bezbednosti i ravnopravnosti svih radnica i radnika, javno zagovaraju ravnopravnost i uključuju ženske firme u lance snabdevanja.

Nagrada u kategoriji "Rodno najsenzitivnija kompanija" biće dodeljena u oktobru ove godine, na svečanosti "Cvet uspeha za ženu zmaja" u sklopu obeležavanja 20 godina postojanja Udruženja poslovnih žena Srbije, navodi se u saopštenju Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, na čijem je čelu potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

Dokumentacija potrebna za učešće na konkursu, koji je deo projekta "Ravnopravno u lancu vrednosti", može se preuzeti i na internetu.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva