:

:

TV Most

clock

Jul 14, 2018   22:57

0

206

Otvoren Festival evropskog filma Palić


"Ovaj festival s pravom možemo nazvati praznikom evropskog filma, stoga podrška Pokrajinske vlade neće izostati ni narednih godina, jer je ovaj veliki jubilej, od četvrt veka, toga dostojan", naglasio je predsednik Mirović.


Predsednik Mirović istakao je da očekuje da će i ovogodišnji, kao i svi prethodni festivali, pokazati svu raskoš sjajnih filmskih umetnika.


 


"Sama činjenica da ovaj festival traje 25 godina, govori o tome da ima kvalitetan umetnički i organizacioni koncept i da su na njegovom čelu posvećeni ljudi", rekao je predsednik Mirović.


 


Publiku na festivalu očekuje više od stotinu filmova u nekoliko selekcija, a sutra se očekuje dolazak dobitnika nagrade "Aleksandar Lifka" – Radeta Šerbedžije i Brajana Koksa.


 


Glavni program ovogodišnjeg festivala ocenjen je kao reprezentativan kada je reč o evropskoj kinematogafiji u prvoj polovini ove godine, a karakterišu ga raznovrsnost i angažman.


 


"Od filmova o migrantskoj krizi, rasnim problemima, socijalnim problemima takozvane radničke klase, verovatno taj termin se više ne koristi ali kao pripada onom socijalističkom vokabularu, ali ta radnička klasa i dalje opstoji, sve do tema o krizi morala, krizi vrednosti u liberalnom kapitalizmu", kaže selektor glavnog programa Nenad Dukić.


 


Sa budžetom od 24,5 miliona dinara, festival dočekuje jubilej u finansijski boljim uslovima nego ranije.


 


"Imamo i dovoljno kvalitetnih pratećih programa, sadržaja, izložbi, radionica, zabava i svega onoga što može privući pažnju šire publike", veli direktor Otvorenog univerziteta u Subotici - producent FEF Palić – Ilija Tatić.


 


Dobitnici nagrade "Aleksandar Lifka" Rade Šerbedžija i Brajan Koks na Palić stižu sutra. Šerbedžija će održati i koncert u Subotici, dok će Koks, pored konferencije za medije, imati i razgovor sa publikom.

Izvor: RTV

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva