:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Februar 24, 2017   12:05

0

150

Otvoren 45. FEST

Za ovogodišnji 45.FEST po redu vladalo je veliko interesovanje publike i medija. Crvenim tepihom prošle su mnogobrojne ličnosti iz sveta filma.

Uoči svečanog otvaranja festivala, dodeljene su i nagrade Beogradski pobednik. Ovogodišnji dobitnik nagrade za izuzetan doprinos filmskoj industriji je Ljubiša Samardžić, dok je dobitnik nagrade za dosadašnje stvaralaštvo poznati španski režiser Karlos Saura.

Posetioci su velikim aplauzom odali počast preminulim velikanima iz sveta filma.

Na pitanje našeg novinara, nakon projekcije bajkovitog filma "Na mlečnom putu", da li u bajke treba verovati, Emir Kusturica je rekao: "Verujem u bajke, u bajke treba uvek verovati“.

Gosti ovogodišnjeg FEST biće poznati reditelji Hju Hadson i Fernando Trueba, Nevio Marasović, glumci Gordan Bogdan i Janko Popović, Danilo i Rade Šerbedžija, kao i Karlos Saura.

Filmovi 45. FEST biće prikazivani u Sava centru, Dvorani kulturnog centra, Domu omladine Beograda, Sinepleksu Ušće, bioskopu Fontana i u obe zgrade Jugoslovenske kinoteke, u Uzun Mirkovoj i Kosovskoj ulici, a cene ulaznica su od 300 do 500 dinara.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva