:

:

TV Most

clock

April 18, 2018   12:05

0

191

Otvoren 44. Međunarodni Sajam građevinarstva

Otvarajući sajamsku manfestaciju koja je ove godine okupila 600 kompanija iz 27 zemalja, Mihajlovićeva je naglasila da je Srbija u privrednom i političkom smislu potpuno drugačija zemlja nego što je bila pre pet godina, da je Srbija poštovana i stabilna, te da privrednici mogu da očekuju povoljne uslove za investiranje.

Navela je da Međunarodni sajam građevinarstva svake godine zapravo pokazuje koliko je urađeno u oblasti privrede.

"Onako kako raste privreda i kako se stvaraju uslovi za investiranje, tako isto i raste broj izlagača na Međunarodnom sajmu građevinarstva", rekla je Mihajlovićeva. 

Ministarka očekuje da će naredne godine na toj manifestaciji biti bar 150 izlagača više nego ove, što će, kaže, zavisiti i od kompanija i njihovog udruživanja, ali i od države koja će nastaviti da poboljšava uslove poslovanja.

Srbija je, ističe ministarka, danas na 10. mestu u svetu po izdavanju građevinskih dozvola i ide ka e-planu i e-katastru.

"Sve ono što država treba da stvori kao uslove da bi privrednici mogli da rade u našoj zemlji, mi zaista i činimo. Naravno da ima još puno posla ispred nas", kaže Mihajlovićeva. 

Izlagačima je požela da iskoriste sajam da pronađu nove partnere i dogovore nove poslove.

Sajam građevinarstva je međunarodna manifestacija koja obuhvata najrazličitije segmente građevinske indsutrije - od istraživanja do projektovanja, preko izgradnje i održavanja objekata u viskogradnji, niskogradnji i hidrogradnji, do predstavljanja najsavremenijih materijala, građevinskih mašina, uređaja i alata. 

Ovogodišnji pokrovitelj sajma je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva