:

:

TV Most

clock

Februar 26, 2015   12:05

0

117

Otvaranje poglavlja do juna

Milenković ukazuje da je izvestilac EP za Srbiju Makalister sastavio izbalansiranu ocenu o pregovaračkom procesu Srbije.

Ona je povodom drugog sastanka Odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropskoj uniji, koji se danas održava u Beogradu,
rekla kako očekuje pozitivne komentare u vezi sa primenom SSP.

"Možemo govoriti o našem preporodu u primeni Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Sve institucije koje su bile prisutne u našim pregovorima to mogu i da potvrde", kaže Milenkovićeva.

Na pitanje kada možemo očekivati otvaranje prvih poglavlja Milenkovićeva kaže da bi prva poglavlja trebalo da budu otvorena tokom juna ove godine i dodala kako je veliki deo posla već urađen, naročito u poglavljima 23 i 24.

Ističe da se trenutno izrađuju akcioni planovi, a da to znači da bi poslednje verzije tih planova trebalo da idu na usvajanje u EU, ali, kako dodaje, za sada je teško govoriti o konkretnim rokovima.

Govoreći o slobodi medija, Milenkovićeva ponavlja da je to jedan od kriterijuma za pridruživanje i da mi imamo set medijskih zakona koje je EU pozitivno ocenila.

Komentarišući izveštaj EK da su građani Srbije sve češći tražioci azila u zemljama EU, Milenkovićeva napominje da su ti zahtevi uglavnom odbijeni i dodaje kako je dobro što je Nemačka stavila Srbiju na listu sigurnih zemalja, tako da se naši građani kada ne dobiju azil uglavnom vraćaju u zemlju.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva