:

:

TV Most

Foto: B 92

clock

Avgust 24, 2018   18:24

0

239

Otac ubijenog Banjalučanina podneo prijavu protiv 13 lica


Oni su prijavljeni zbog udruživanja radi vršenja krivičnih dela, prikrivanja ubistva i ubica, ometanja dokazivanja i slično, prenose Nezavisne novine.




Krivična prijava, uz ostale, podneta je i protiv – Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS, Darka Ćuluma, direktora Policije RS, Darka Ilića, načelnika Uprave za organizovani i teških kriminalitet, i Željka Karana, direktora Zavoda za sudsku medicinu RS.



"Ilić, Lukač i Karan su svesno obmanjivali javnost i davali lažne izjave, kriminalizovali žrtvu, a sve u nameri prikrivanja ubistva", navodi se u Davorovoj krivičnoj prijavi.



Ožalošćeni otac predlaže pokretanje krivičnog postupka protiv prijavljenih, a u izjavi za Nezavisne potvrdio je da je SIPA prihvatila njegovu prijavu.



Dragičević je potvrdio i da vrhunski evropski stručnjaci stižu u ponedeljak u Banjaluku, te da od njih očekuje da slučaj ubistva njegovog sina rasvetle i da se konačno zakon počne tumačiti kako treba.



"Reč je o stručnjacima koji imaju svoje ime u svetu i nepotkupljivi su", rekao je Dragičević.



Ekspertski tim će, kako su prenele Nezavisne, idućeg utorka održati konferenciju za novinare, gde će javnosti predočiti svoje planove u vezi s radom.



Nakon šest dana potrage, Davidovo telo pronađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas.




 


Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva