:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Januar 09, 2018   12:05

0

213

Osvajači Zlatnih globusa pred srpskom publikom


To su dobitnik četiri Zlatna globusa, film “Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju”, u režiji Martina Makdonaga, zatim film “Oblik vode”, reditelja Giljerma del Tora, koji je osvojio nagrade za najbolju režiju i originalnu muziku, mjuzikl “Veličanstveni šoumen”, koji je odneo pobedu u kategoriji za najbolju pesmu u mjuziklu ili komediji, i film “Niotkuda”, dobitnik Zlatnog globusa za najbolji strani film.



Ova ostvarenja naći će se na predstojećim filmskim festivalima u Srbiji, kao i na redovnom bioskopskom repertoaru.



Crna komedija “Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju” pokupila je glavne nagrade na dodeli Zlatnog globusa, i to za najbolji film, najbolji scenario, najbolju žensku ulogu u drami, i najbolju sporednu mušku ulogu.



Pobednički film predstavlja neobičnu priču o ženi koja kreće u pravi mali rat protiv policije, koristeći tri bilborda u Misuriju, nakon neuspešne potrage za ubicom njene kćerke.



Glavne uloge pripale su Piteru Dinklidžu, Vudiju Harelsonu, Semu Rokvelu i Franses Makdormand.



Zlatni globus za najboljeg reditelja otišao je u ruke Giljerma del Tora za ostvarenje “Oblik vode”, mističnu dramu o emotivnom kontaktu između jedne žene i vodenog bića zarobljenog u tajnoj vladinoj laboratoriji u Americi, tokom 1960-ih godina.



Uloge u filmu tumače Seli Hokins, Dag Džons, Majkl Šenon, Oktavija Spenser, Ričard Dženkins i Majkl Štulbarg. “Oblik vode” odneo je pobedu i u kategoriji za najbolju originalnu muziku, koju potpisuje dobitnik Oskara Aleksandre Desplat.



Trenutno aktuelan mjuzikl “Veličanstveni šoumen”, inspirisan legendom američke pop kulture P. T. Barnumom, sa Hju Džekmenom u glavnoj ulozi, odneo je pobedu u kategoriji za najbolju originalnu pesmu u filmu, za numeru “This is me”.



Talentovani režiser Majkl Grejsi je pisanje teksta i muzike za ovu neverovatnu numeru poverio dobitnicima nagrade Oskar za film “La-la lend” – Bendžu Paseku i Džastinu Polu, što se pokazalo kao dobar potez.



Film “Niotkuda”, reditelja Fatiha Akina, koji je odneo pobedu u kategoriji za najbolji strani film, donosi priču o Katji (Dajana Kruger), čiji život se zauvek promeni kada se DNK analizom ustanovi da ostaci pronađeni na mestu bombaškog napada pripadaju njenom mužu i sinu.



Nedugo zatim, policija privodi dvoje mladih neonacista osumnjičenih za napad.



Da bi bila sigurna da krivci neće izbeći kaznu, Katja uzima pravdu u svoje ruke.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva