:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Decembar 06, 2017   12:05

0

162

Osujećen plan napada džihadista na Terezu Mej?


Plan je, kako navode mediji, bio da se najpre detonira bomba kod bezbednosne kapije ispred Dauning strita, gde se nalazi premijerkina kancelarija i privatne prostorije, pa da se potom na premijerku krene nožem, a bilo je planirano da se realizuje u maju iduće godine, prenosi AP.



Portparol premijerke Tereze Mej nije želeo da komentariše informacije o zaveri, ali je više britanskih listova navelo da su dva mlada muškarca, koja su uhapšena u Londonu i Birmingemu prošle nedelje, pripremala njeno ubistvo.



Britanska policija je saopštila samo da se dva muškarca, starosti 20 i 21 godinu, terete za planiranje terorističkih napada i da treba da se danas pojave u sudu u Vestminsteru, javlja Rojters.



Policija je uhapšene identifikovala kao Naimura Zakariju Rahmana (20) iz severnog dela Londona i Muhameda Akiba Imrana (21) iz jugoistočnog dela Birmingema.



Skaj njuz navodi da je plan osujećen prošlonedeljnim hapšenjem dvojice muškaraca i da je ozbiljnost zavere tolika da je generalni direktor britanske bezbednosne agencije MI5 o tome obavestio ministre u vladi.



Nakon četiri ekstremistička napada od početka godine, u kojima je ubijeno 36 ljudi, Britanija se suočava sa najvećom pretnjom islamističkih ekstremista ikada, napominje britanska agencija.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva