:

:

TV Most

clock

Januar 10, 2018   12:05

0

192

Osuda pokušaja Kitarovićeve da se umeša u pitanja BiH


Predsednik Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić, koji je poznat po oštrim kritikama Stranke demokratske akcije ali i turskih vlasti, izjavio je da se slaže sa turskim predsednikom, koji je predsednici Kolindi Grabar Kitarović rekao da je bitanje izbornog zakonodavstva unutrašnje pitanje BiH.



 




Radončić smatra da je pokušaj Kitarovićeve da se uplete u unutrašnja pitanja BiH preko turskog predsednika uvredljivo za Bošnjake.



"Iako spadam u političare koji neretko imaju drugačije mišljenje od predsednika Turske Erdogana, smatram njegovu izjavu da se odnosi u BiH mogu rešavati u našoj zemlji potpuno ispravnom i stoga je zaista podržavam. Predsednica Hrvatske, treba da shvati da se preko Turske ne može upravljati Bošnjacima i da ta vrsta pristupa spada i u neku vrstu uvredljivog odnosa prema nama, kao političkom, nacionalnom i državotvornom faktoru", rekao je Radončić.



Portal Avaz citira i bivšeg hrvatskog predsednika Ivu Josipovića koji je istakao da se Hrvatska ranijih godina znala "nasukati" mešanjem u unutrašnja pitanja BiH te da razgovori u Turskoj `o unutrašnjem zakonodavstvu BiH nemaju nikakvih izgleda`.



Iz SDP-a BiH su saopštili da sastanak hrvatske predsednice i turskog kolege na temu unutarašnjih pitanja BiH `predstavlja svojevrsnu političku okupaciju` Bosne i Hercegovine.



"Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine smatra nedopustivim i neprihvatljivim da se unutrašnja politika naše zemlje kroje u Turskoj na sastanku Kolinde Grabar Kitarović i Erdogana", navodi SDP-a. 



Stranka tvrdi da je reč o kontinuitetu mešanja u unutrašnje stvari BiH, prenela je Hina.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva