:

:

TV Most

clock

Avgust 21, 2017   12:05

0

110

Osoblje ambasade Srbije u Skoplju povučeno u Beograd

Ambasadorka Dušanka Divjak Tomić i osoblje, kako nam je rečeno sinoć su stigli u Beograd, a razlog su hitne konsultacije. Detaljnije objašnjenje o čemu se radi daće tokom dana ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Prema informacijama televizije Telma, srpska ambasada je, pozivajući se na Ženevsku konvenciju, zamolila makedonske vlasti da pojačaju bezbednost Ambasade Srbije u Skoplju.

Ambasadorka Dušanka Divjak Tomić rekla je agenciji Beta da ne može da komentariše o čemu se radi.

Makedonska televizija Telma sinoć je javila da su svi prozori na ambasadi zamračeni, da se ispred zgrade ne dešava ništa neobično i da nema pojačanog policijskog prisustva.

Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije saopštilo je da je dobilo notu od Ambasade Srbije u Skoplju kojom su obavešteni da je osoblje Ambasade pozvano na konsultacije u Beograd.

"Ministarstvo spoljnih poslova nije upoznato sa razlozima ove odluke i stoga uspostavlja komunikaciju sa Ministarstvom spoljnih poslova Srbije. U skladu sa relevantnim odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima institucije Republike Makedonije preuzimaju mere za zaštitu bezbednosti i integriteta Ambasade Srbije u Skoplju", navodi se u saopštenju.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva