:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Novembar 20, 2017   12:05

0

298

Osnovci i srednjoškolci Republike Srpske za osmeh dece KiM


Akcija je pokrenuta preko osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj kako bi deca širom Srpske svojom humanošću darovala svoje vršnjake širom Kosova i Metohije.



"Ovo je akcija koju vrlo uspešno provodimo već godinama i svake godine za Nikoljdan, pravoslavni Božić i srpsku Novu godinu obradujemo na hiljade srpske dece širom Kosova i Metohije", rekao je predsednik Odbora Milorad Arlov..



"Verujemo da ćemo i ovaj put na isti način u od 10. do 13. januara 2018. uoči srpske nove godine posetiti i obradovati veliki broj dece na čitavom Kosovu i Metohiji".



Tokom proteklih 10 godina na ovaj način poklone je dobilo više od 12 hiljada srpske dece Kosova i Metohije.



Akcijom su obuhvaćena i deca koja se nalaze na pedijatriji Kliničko bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovice, kao i teško bolesna deca i deca sa posebnim potrebama iz Udruženja “Podrži Me“  iz Kosovske Mitrovice.



U toku je i najveća akcija Odbora za pomoć Srbima na KiM za pomoć u lečenju teško bolesne dece na severu KiM preko humanitarnog broja 1412 Telekoma RS. Akcija traje  do 30.novembra i putem žiro računa do 31.decembra. Akcija je do sada podržana sa oko 40 hiljada poziva i donacijom 15 lokalnih zajednica i privatnih preduzeća Republike Srpske.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva