:

:

TV Most

Foto: FOTO: TATYANA ZENKOVICH / EPA

clock

Jun 17, 2018   17:17

0

176

"Orlovi" pobedili Kostariku, "presudio" Kolarov!


Početak Srbije na Svetskom prvenstvu kao iz snova! Kapiten Aleksandar Kolarov postigao je fantastičan gol u 56. minutu iz slobodnog udarca, zahvaljujući kojem su "orlovi" osvojili prva tri boda na Mundijalu u Rusiji.


Srbija je odigrala odličan meč. Sergej Milinković-Savić pokazao je da je sadašnjost i budućnost ove ekipe, Aleksandar Mitrović se borio kao lav sa odbranom Kostarike, dok je defanzivna linija funkcionisala gotovo savršeno.


Posle izjednačenog prvog poluvremena, u kojem se Kostarika pokazala kao čvrsta, neretko i gruba ekipa, Srbija je u nastavku znatno agresivnije krenula ka golu Kejlora Navasa.


Prvo je Mitrović bio neprecizan iz dobre situacije, da bi u 56. minutu Aleksandar Kolarov izveo slobodan ufdarac u svom stilu (kao nekada Siniša Mihajlović) i doneo neopisivu radost srpskim igračima i navijačima u Samari.


Kostarika je odmah želela da uzvrati, ali najveći pritisak su odlično podneli defanzivci Srbije, naročito Duško Tošić i mladi Nikola Milenković (debitant u zvaničnim mečevima), uz podršku Kolarova i Ivanovića.


Srbija je do kraja meča u nekoliko navrata pokušala da osigura pobedu, ali Mitrović, bez obzira na odličnu igru, nije bio golgeterski raspoložen.


Ipak, Srbija je na kraju odnela veliku pobedu, započela Mundijal sa tri osvojena boda, pa sa nestrpljenjem očekuje duel protiv Švajcarske, 22. juna.


U drugom meču Grupe E od 20 časova sastaju se Brazil i Švajcarska.


Kolarov: Najdraži gol; Matić: Moglo i ubedljivije


Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov rekao je da mu je gol za pobedu protiv Kostarike među najdražim u karijeri i dodao da sada emocije moraju da se ostave po strani.


"Gol koji smo željno iščekivali. Važna pobeda, ali sada treba držati emocije po strani, imamo još dve utakmice i lepu situaciju da prođemo grupu. Funkcionisali smo kao tim i sa ovakvim ponašanjem možemo se nadati samo dobrom", rekao je Kolarov za RTS.


Zamenik kapitena Nemanja Matić istakao je da je trijumf mogao da bude i ubedljiviji.


Luka Milivojević naveo je da je sada drugi krug veoma blizu."Nadam se da smo obradovali naciju. Nismo očekivali da će da bude lako, ovde su najbolje selekcije na svetu, svaka utakmica je pravi "rat" i nastavićemo da se borimo. Mislim da smo zaslužili malo više od 1:0, ali zadovoljni smo".


"Najbitnija pobeda, sad smo blizu prolaska u drugi krug. Moramo da budemo zadovoljni, imali smo puno šansi, mogli smo da rešimo i ranije, ali svakako zaslužena pobeda", poručio je Milivojević.


Krstajić: Atmosfera je temelj, igrači najzaslužniji


Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je da je ekipa u pobedi protiv Kostarike pokazala timski duh i zasluženo pobedila.


"Da biste nešto uradili bitan je temelj, a temelj je dobra atmosfera. Mi imamo sjajno atmosferu, funkcionišemo ako jedan, nema ni najmanjih problema. Svi smo zajedno, danas smo to ispoljili na terenu, možda nije bila neka igra, ali pokazali smo veliko srce", rekao je Krstajić za RTS.


Prema njegovim rečima, Kostariku je potrebno brzo arhivirati i okrenuti se utakmicama protiv Švajcarske i Brazila.


"Ova pobeda nam sad daje mir i idemo dalje, još dve teške utakmice, Švajcarska, pa Brazil. gledaćemo ih večeras, već smo ih analizirali, dobro pripremili, ali videćemo šta još ima. U svakom slučaju idemo korak po korak i nadamo se najboljem", poručio je Krstajić.


Podrška širom Srbije


Fudbaleri Srbije tokom utakmice protiv Kostarike na Mundijalu u Rusiji imali su veliku podršku u gradovima širom zemlje gde je sve "stalo" i navija se za reprezentaciju.


U Beogradu se utakmica gledala organizovano na "Mundijalskom trgu", u prisustvu velikog broja građana, pretežno mladih, kao i u kafićima u centru, a slično je bilo i Novom Sadu, Čačku, Nišu, Užicu....


Utakmica 1. kola E grupe igrala se u Samari, a na tribinama je bilo oko 5.000 Srba sa svih meridijana.


Ivanović novi rekorder po broju utakmica za reprezentaciju



Doskorašnji kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović postao je danas igrač sa najviše utakmica za državni tim, pošto mu je meč protiv Kostarike 104. nastup.


On je na taj način iza sebe ostavio Dejana Stankovića sa 103 i Sava Miloševića sa 102 utakmice.


Ivanović je debitovao još pre 13 godina, u vreme SCG, u Torontu protiv Italije.


Do sada je postigao i 13 golova.



Tanjug(AP Photo/Vadim Ghirda)


Tanjug(AP Photo/Vadim Ghirda)


Ivanović novi rekorder po broju utakmica za reprezentaciju


Doskorašnji kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović postao je danas igrač sa najviše utakmica za državni tim, pošto mu je meč protiv Kostarike 104. nastup.


On je na taj način iza sebe ostavio Dejana Stankovića sa 103 i Sava Miloševića sa 102 utakmice.


Ivanović je debitovao još pre 13 godina, u vreme SCG, u Torontu protiv Italije.


Do sada je postigao i 13 golova.

Izvor: RTS, Tanjug, RTV

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva