:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Septembar 24, 2018   16:52

0

277

Orkanski udari vetra na području Splita, na Bjelašnici sneg


Iznenađujuće snažna bura duva na širem području Splita, gde orkansi udari vetra dostižu brzinu od 122 km/h, a u podvelebitskom kanalu čak 150 km/h, saopštila je hidrometeorološka stanica Marjan.



Bura lomi grane i čupa iz korena čitava stabla. Srušenih stabala ima na rivi u Kaštel Sućurcu, na Marjanu, dok je u blizini solitera Vestgejt bura išcupala krov autobuske stanice.



Zbog orkanskih udara vetra i grmljavine problema ima i u vazdušnom saobraćaju. Nekoliko aviona koji je trebalo da slete u Split u poslednjih pola sata kruže nad otvorenim morem. Reč je o avionima iz Štugarta, Pariza i Pule, preneo je portal Dalmacija danas.



Hladni talas koji je u ponedeljak, dan nakon kalendarskog početka jeseni, pogodio BiH doneo je i prvi sneg u naseljima oko Prokoškog jezera, na Bjelašnici, gde je u 14 sati izmereno čak minus tri stepena.



Sneg je zabeleo i delove Vlašića, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod BiH. Za sutra se pridviđa vetrovito vreme, posebno jak vetar severnog pravca duvaće u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne.


Izvor: Večernje novosti

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva