:

:

TV Most

clock

Avgust 25, 2015   12:05

0

161

Orden srpske zastave ambasadoru Tunisa

Primajući orden, Hamlaui je naglasio da je vrhunac bilateralnih odnosa dve zemlje bila Nikolićeva poseta Tunisu u martu 2014. godine.

Odnosi Srbije i Tunisa su, kako je dodao, obeleženi međusobnim poštovanjem, traženjem zajedničkog interesa i neprekidnim trudom za razvijanjem saradnje u svim oblastima.

Hamlaui je, takođe, podsetio da se njegova misija ambasadora Tunisa u Srbiji uskoro završava, istakavši da će dve godine i nekoliko meseci, koliko je proveo u Srbiji, zauvek biti urezane u njegovom sećanju kao najlepši period ne samo u karijeri već i u životu.

"Otići ću iz Srbije sa osećanjem da napuštam svoju zemlju, sa ubeđenjem da ostavljam svoju otadžbinu, sa tugom što deo svoje velike porodice ostavljam iza sebe, porodice koja me je odmah usvojila i prihvatila. Ipak, odlazim dajući obećanje da ću se često vraćati u zemlju koja mi je veoma draga", rekao je Hamalaui.

Ambasador Tunisa se, takođe, zahvalio predsedniku Srbije, njegovim saradnicima i srpskom narodu na poštovanju, solidarnosti i ljubavi koje su pokazali prema Tunisu i njegovom narodu.

Ukaz o dodeli odlikovanja, koji je Nikolić doneo 20. avgusta, pročitao je predsednik Komisije za odlikovanje Oliver Antić navodeći da je Hamlaui veoma angažovano radio na održavanju i snaženju tradicionalnog prijateljstva Srbije i Tunisa, kao i na promociji i unapređenju odnosa dve zemlje u oblastima od obostranog interesa.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva