:

:

TV Most

clock

April 11, 2017   12:05

0

113

Orbović: Najbolje rešenje da "Gošu" preuzme država

Ljubisav Orbović rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a da se postavlja pitanje ko je novi vlasnik "Goše" i da se očekuje njegov dolazak.

"Pitanje da li je to stari vlasnik ili je zaista novi i kako je tako brzo došlo do prodaje preduzeća. Krajnje je neizvesno šta će raditi novi vlasnik, koja je njegova vizija, šta će raditi", ističe Orbović.

Kaže da problem radnika "Goše" traje duže vreme.

"Radnici su imali štrajkove i u ranijem periodu. Kad su dobili poslove, nadali su se da će uspeti da se normalizuje situacija. Nisu znali, međutim, da im se ne plaćaju doprinosi, davana su im neka sredstva, ne plata", kaže Orbović.

Dodaje da čim se kasni sa platom sedam, 10, 15 dana treba ući u štrajkove.

"Čim se plata ne primi duži vremenski period, mesec, dva, tri, to se teško rešava. Moraju sindikati ranije da uđu u rešavanje tog pitanja", smatra Orbović.

Napominje da je najbolje rešenje da "Gošu" preuzme država u svoje vlasništvo dok je ne stabilizuje.

"Mi smo pre par godina pokrenuli inicijativu da se u Krivičnom zakonu izvrši izmena, da se, kada se ne isplate tri zarade, krivično odgovora. To ipak nije prihvaćeno", objašnjava Orbović.

Govoreći o slučaju "Agrokor", kaže da radnici firmi u sklopu "Agrokora" redovno primaju plate i rade, ali da je sada nemoguće reći kakve će biti posledice.

"Nadam se da će država morati tu da se umeša, a videćemo na koji način. Radi se o doborim firmama koje imaju i proizvod i tržište", napominje Orbović.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva