:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Mart 02, 2018   12:05

0

113

Orban:Opozicija bi od Mađarske da napravi utočište migranata


Kandidat za gradonačelnika dela opozicije Peter Marki Zaj pobedio je u nedelju na vanrednim izborima u gradu Hodmezevašarhelj u Čongradskoj županiji, gradu u kome je dugo dominirala Orbanova stranka desnog centra.



Rojters navodi da Fides na predstojećim parlamentarnim izborima teži osvajanju trećeg uzastopnog mandata za sastav vlade i vodi u anketama, ali politički analitičari ocenjuju da će pobeda u Hodmezevašarhelju "promeniti dinamiku unutar opozicije".



Navodi se da je Orban mađarskom državnom radiju kazao da će se rascepkane opozicione partije ujediniti i u svakoj izbornoj jedinici izaći sa jednim kandidatom koji će se suprotstaviti Fidesovom.



Rojters navodi da vodeći opozicioni socijalisti, nacionalistički Jobik i manje liberalne stranke do sada nisu protiv Orbanove partije nastupali u zajedničkom frontu na nacionalnom nivou.



"Izbori u Hodmezevašarhelju bili su laboratorijska proba i to će biti ponovljeno u više izbornih jedinica. Na kraju će u svakoj izbornoj jedinici biti opozicioni kandidat koji podržava imigraciju i naš kandidat koji se protivi imigraciji", rekao je Orban.



Dodaje da će, ukoliko Mađarska postane "zemlja imigranata", to doneti "teror, a žene i devojke više neće biti bezbedne".



"Naš kulturni identitet će biti oslabljen i polako će ispariti", kazao je mađarski premijer.



Orban je izneo i tvrdnju da će opozicija koristiti finansijska sredstva američkog milijardera Džordža Sorosa uz pomoć stranih medija koji posluju u Mađarskoj.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva