:

:

TV Most

clock

Oktobar 01, 2016   12:05

0

113

Orban: Migranti ugrožavaju bezbedan način života u Evropi

Orban je, u danas objavljenom autorskom tekstu u mađarskom listu "Idok", rekao da su Mađari dužni da pomognu njegovoj vladi da se izbori sa, kako navodi, propalim "liberalnim metodama briselske elite".

"Masovna migracija bez kontrole znači istinsku pretnju. To ugrožava miran i bezbedan evropski način života", napisao je on u članku.

Orban ukazuje i da Mađari referendumom mogu da pošalju poruku svim Evropljanima "da od evropskih građana zavisi da li će, zajedničkim naporima, urazumiti EU ili će, pak, dopustiti da se ona raspadne".

Iako nema mnogo sumnje da će tabor zagovornika negativnog odgovora na referendumu u Mađarskoj odneti ubedljivu pobedu, glasanje bi moglo da Orbana dovede u nepriliku ukoliko izlasnost bude manja od potrebnih 50 odsto što bi rezultate referenduma učinilo nevažećim, ocenjuje francuska agencija.

Prema rezultatima ankete koje je danas objavio Institut Publikus, samo 46 odsto od 1.000 učesnika reklo je da će izaći na glasanje, što je manje od 54 odsto koliko ih je takvu nameru iznelo prošlog meseca, zaključuje AFP.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva