Vesti
Optužnica protiv predsednika Brazila zbog korupcije

21:25, 19.05.2017

|

Izvor: Tanjug,RTS

Državni tužilac Brazila Rodrigo Žanot podigao je optužnicu protiv brazilskog predsednika Mišela Temera zbog korupcije i opstrukcije pravosuđa.
Mišel Temer i senator Aesio Neves se nalaze među osobama "koje su pokušale da spreče napredak istrage", naveo je tužilac u dokumentu koji je danas objavljen, prenosi AP.

Vrhovni federalni sud otvorio je istragu o optužbama da je Temer odobrio pokušaj podmićivanja jednog svedoka u velikoj istrazi o korupciji koja se vodi u Brazilu, objavio je ove nedelje list Globo pozivajući se na navode uticajnog biznismena Džozela Batiste.

Predsednik Brazila je juče odbacio pozive da podnese ostavku, navodeći da će se boriti protiv optužbi.

Ranije je priznao da se sastao sa Batistom u martu, ali je negirao navode da je nastojao da spreči svedočenje predsednika parlamenta Eduardo Kunja, prenosi Rojters.

Kako je preneo Globo, Batista je navodno snimio razgovor sa Temerom o tome da treba podmititi Kunju, ali list ne navodi šta je Kunja tražio zauzvrat.

Kunja, nekada uticajan član Temerove vladajuće stranke, prethodno je tvrdio da ima kompromitujuće informacije o političarima koji se dovode u vezu sa korupcionaškim skandalom u državnoj kompaniji "Ptetrobras".

Globo prenosi da su Batista i njegov brat snimke predali tužilaštvu kako bi dobili sporazum o priznanju krivice.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design