:

:

TV Most

clock

Februar 25, 2015   12:05

0

137

Optužnica mora biti suočena sa kontračinjenicama

Drecun je, komentarišući poternicu koja je raspisana za njegovim stranačkim kolegom Momirom Stojanovićem, rekao da treba pogledati kontekst kada se podiže optužnica i da se može uočiti podudarnost sa intenziviranim pritiskom zapada na Prištinu da usvoji zakon o formiranju Specijalnog suda.

Taj sud bi, podseća on, trebalo da sudi pripadnicima OVK za počinjene ratne zločine i sada se ta priča, kako je ocenio, maskira, relativizuje, marginalizuje.

"Što se tiče kolege Stojanovića, mislim da ćemo tu imati potpuno čistu situaciju. Ono što je on radio na KIM kao načelnik službi bezbednosti i Prištinskog korpusa je dostupno. On je u nekoliko navrata bio svedok u Haškom tribunal, ja ne vidim šta sad sud u Ðakovici pokušava da uradi", rekao je Drecun.

"Ako je na slobodi Ramuš Haradinaj, koji je na području Ðakovice i Dečana počinio užasne ratne zločine, onda ne znam o čemu bilo ko na KIM može više da priča", kazao je on.

Drecun smatra da ta optužnica mora biti suočena sa kontračinjenicama, kao i da bude oborena, jer već postoji negativno iskustvo sa ponašanjem sudova na KIM.

Na pitanje da pojasni vezu između optužnice i formiranja Specijalnog suda, Drecun je ponovio da se priča o sudu može relativizovati tako što će se umanjiti težina onoga što taj specijalni sud treba da radi.

"Kada stalno forsirate priču poslednjih meseci o tome da je general Diković navodno odgovoran za neke zločine, pa evo sada imate Momira Stojanovića, kada imate činjenicu da sud u Ðakovici nije našao za shodno da razotkrije masovnu grobnicu koja postoji na teritoriji Ðakovice, nego o tome uporno ćute i sada otvaraju nekakvu optužnicu protiv Srba za navodno počinjene zločine nad Albancima, onda vidite da se priča potpuno prekreće", prokomentarisao je on.

Drecun je zaključio da je to recept koji je primenjivan svih ovih godina.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva