:

:

TV Most

clock

Januar 23, 2015   12:05

0

193

Opštine sa severa akter u odlučivanju o Trepči?

Taj list, na osnovu uvida u tekst zakona, navodi da je formulacija „može da” uklonjena iz paragrafa koji kaže da „registracija može da se obavi u dogovoru sa opštinama na čijoj se teritoriji nalaze” privredni subjekti.

Tako je, kako konstatuje „Koha ditore“ nova formulacija dobila obavezujući karakter uključivanja opština sa severa u donošenje odluka vezanih za „Trepču”.

Kako navodi prištinski list, usvojeni sadržaj se ne poklapa sa verzijom koju je potpisao premijer Isa Mustafa, a vlada nije objasnila kako je do toga došlo.

“Koha ditore” zato konstatuje da je reč o falsifikatu kojim je suštinski promenjen duh zakona.

Prištinski list “Kosova sot” navodi da Vlada Kosova “pravi maglu” oko pitanja “Trepče”, te da njeni predstavnici nemaju hrabrosti da stupe u neposredni kontakt sa rudarima albanske nacionalnosti koji su proteklih dana štrajkovali u pojedinim južnim organizacionim jedinicama “Trepče”.

“Komunikacija na distancu sa rudarima koji štrajkuju zatvoreni u rudniku i nedostatak hrabrosti da se ode i objasni ideja izvršne vlasti za rešenje pitanja, ostavlja mesta sumnji da premijer skriva scenario o sudbini Trepče”, navodi “Kosova sot”.

Izvor: TV Most

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva