:

:

TV Most

clock

Januar 18, 2015   12:05

0

185

Oprezna vožnja, vlažni kolovozi

Najopterećeniji putni pravci prvog prioriteta autoputevi su uglavnom vlažni i preporučuje se oprezna vožnja i na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta kolovozi su vlažni i snega ima mestimično, u raskvašenom stanju, do pet centimentara na teritoriji Vranja, Novog Pazara, Ivanjice.

Magla smanjuje vidljivost i otežava saobraćaj na području Zaječara, Negotina i Vranja, a na putevima u planinskim predelima zbog zaostalog snega saobraćaj je usporen.

Iz Auto moto saveza Srbije (AMS S) savetuju oprez kroz stenske useke i klisure jer su mogući odroni zemlje i kamena, posebno duž Ðerdapske i Ibarske magistrale.

Na deonicima Brzeće- Kopaonik, Jošanička Banja - Grčak, Vrnjci - Stanišinci - Grčak, Dobre Vode - Stanišinci, uvedena je zabrana za kamione sa prikolicom i šlepere, za ostala vozila obavezna zimska oprema.

Na području Zaječara kolovozi su u nižim predelima uglavnom suvi , u višim mestimično vlažni i na putevima samo ponegde ima zaostalog snega i leda centimentar do dva.

Iz "Puteva Srbije" skreću pažnju na prevoje i kritične deonice gde se savetuje maksimalan oprez u vožnji i obavezno koriščenje zimske opreme na putevima Valjevo-Šabac-Koceljeva-Valjevo, Mali Zvornik -Ljubovija, Mionica -Bredže-Divčibare-Kaona, Šabac-Volujac- Zavlaka-Krupanj, Valjevo-Pođuta i Koceljeva-Šabačka Kamenica-Donje Crniljevo-Osečina-Gunjaci-Pecka-Ljubovija i Jošanička Banja - Kopaonik.

Zbog radova na sigurnosnoj ogradi do 22 januara izmenjen je režim saobraćaja na autoputu Beograd - Niš od naplatne rampe Bubanj potok do Malog Požarevca, a radovi se izvode u oba smera i to u brzim trakama, dok se saobraćaj obavlja srednjim i zaustavnim trakama.

Radovi se izvode na proširenju naplatne stanice "Stara Pazova" na auto-putu E-75, tokom kojih naplatna stanica radi smanjenim kapacitetom, a radovi su i dalje u toku na izgradnju Koridora 10.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva