:

:

TV Most

clock

Mart 22, 2015   12:05

0

203

Oprez u vožnji zbog odrona

Zbog velikih oscilacija u temperaturama i čestih padavina javljaju se razna oštećenja na kolovozu, a na tim deonicama su i mokri putevi zbog čega je neophodna oprezna vožnja, upozirio je AMSS, koji je apelovao na vozače da se strogo pridržavaju saobraćajnih propisa i znakova na deonicama gde je zbog započetih radova izmenjen režim saobraćaja.

Saobraćaj u Srbiji inače je od jutros slabijeg inteziteta, dok će se u kasnijim popodnevnim i prvim večernjim satima saobraćaj pojačati.

U južnim predelima uveče će biti uslova za kišu, a na višim planinama za sneg.

Iz AMSS-a podsećaju sve vozače da su od 1. novembra prošle do 1. aprila ove godine, po novom pravilniku o upotrebi zimske opreme, dužni da imaju sva četiri zimska pneumatika, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

Takođe, van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku.

Prema podacima Uprave granične policije trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova prethodne noći u Beogradu otkrili su 153 prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, saopšteno je iz MUP-a.

Policija je podnela 101 prekršajnu prijavu i izdata su 52 prekršajna naloga.

Od tog broja 28 osoba bilo je zadržano u službenim prostorijama zbog upravljanja vozilom u stanju teške, ili veoma teške alkoholisanosti, precizira se su saopštenju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva