:

:

TV Most

clock

Oktobar 21, 2017   12:05

0

198

Opozicija udara na pet stubova na kojima živi i funkcioniše Srpska




Na pitanje da pojasni svoju izjavu da je opozicija u Republici Srpskoj dobila pet miliona maraka da destabilizuje situaciju pre izbora naredne godine, Dodik je rekao da je od obaveštajne službe dobio još pre šest-sedam meseci informaciju da postoji neki scenario da se "nešto učini kako bi se eliminisala vlast u Srpskoj, odnosno SNSD", partija čiji je on predsednik, jer "opozicija nema šanse na izborima".



U scenariju koji je, kaže Dodik, tada pročitao, bilo je napisano da po svaku cenu treba izazvati vanredne okolnosti, a to znači vanrednu situaciju.



- Ne mogu da tvrdim da li je to tako ili nije, ali ono što se događa ima elemente scenarija na koji su me upozoravale obaveštajne službe - rekao je Dodik za Tanjug.



Govoreći o aktuelnoj situaciji u BiH, Dodik ističe da Srbi sarađuju sa Hrvatima u BiH, te da ova dva naroda ne ugrožavaju međusobno interese jedni drugima, mada ima nesuglasica.



- Ali, odnosi između Hrvata i Bošnjaka su dugoročno loši, a eventualna presuda Haškog tribunala u slučaju Jadranko Prlić i ostali, kojom se Hrvatska optužuje da je odgovorna za organizovanje zločinačkog poduhvata na teritoriji BiH za vreme rata samo će potkrijepiti taj raskol - istakao je Dodik.



Dodik je naveo da se prava Hrvata u BiH masovno ugrožavaju, od njihove političke volje do zloupotrebe Ustava, ali s obzirom na to da je Hrvatska sada ušla u EU i da više ne mora da ćuti, ona sada otvoreno pomaže Hrvate u BiH.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva