:

:

TV Most

clock

Oktobar 22, 2016   12:05

0

144

Opozicija neće bojkotovati konstituisanje parlamenta

Na sastanku koji je održan u četvrtak veče u zgradi parlamenta, dogovoreno je da se i formalno uputi poziv manjinama za formiranje manjinske vlade - što faktički znači da neće biti opstrukcije prilikom konstituisanja zakonodavne vlasti, piše Pobjeda.

Sam poziv na formiranje izvršne vlasti podrazumeva i poštovanje osvojenih mandata na izborima 16. oktobra, pa je javno osporavanje rezultata samo neka vrsta političkog gesta.

Sastanku je predsedavao funkcioner Demosa, Goran Danilović.

Demokratski front su na sastanku predstavljali Milutin Đukanović, Branko Radulović i Milan Knežević, Socijalisticku narodnu partiju potpredsednica Danijela Pavićević, Socijaldemokratsku partiju Ranko Krivokapić, Demokrate generalni sekretar Boris Bogdanović, a Građanski pokret URA Nedeljko Rudović.

Da opozicija odustaje od aktivnog bojkota i opstrukcije postizbornog procesa potvrdio je zamenik predsednika Nove srpske demokratije Slaven Radunović u izjavi za Sputnjik.

"Jasno nam je da ukoliko bismo insistirali tvrdoglavo na tome da ne dozvolimo formiranje čak ni manjinske vlade, to bi značilo da bi i nove izbore, sve i da uspemo da ih izborimo, organizovala vlada Mila Đukanovića, verovatno opet na isti način. Prema tome, s obzirom na naš cilj, prvo, i apsolutno najvažnije, je u Crnoj Gori detronizovati Mila Đukanovica", rekao je Radunović.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva