:

:

TV Most

clock

Jun 12, 2016   12:05

0

117

Opozicija najavljuje nove proteste, vlast kontramitinge

U Savezu za promene još nisu odabrali sledeću lokaciju, a kažu da su pokazali da mogu organizovati proteste bez ikakvih incidenata, a tako će kažu nastaviti dalje.

“Mi želimo da ohrabrimo građane da se uključe u proces. Ovo nije samo politička borba stranaka....Mi nastavljamo sa sličnim aktivnostima i van Parlamenta”, rekao je predsednik NDP-a Dragan Čavić.

Sa druge strane vlast Republike Srpske odgovara da opozicija, s obzirom da nema ideju, građane zloupotrebrljava u predizborne svrhe, i najavlju da će, ukoliko SZP ostane pri svome, oni organizovati kontramitinge.

“Apsolutno je poruka u Banjaluci bila da građani čvrsto stoje uz Republiku Srpsku i uz vlast koja čuva Srpsku i ako bude bilo potrebe da se to pokaže na bilo kom mestu, mi smo spremni. Očito da oni nisu bili u stanju da izvedu članstvo iz Prijedora, a kamoli šta drugo”, rekao je generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović.

Dok opozicija tvrdi da su protesti u Prijedoru uspeli, predstavnici vlasti u Srpskoj poručuju da su Prijedorčani svima poslali jasnu poruku da se problemi ne rešavaju na ulici.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva