:

:

TV Most

clock

Septembar 12, 2017   12:05

0

254

Opozicija fizički blokirala rad parlamenta RS

Opozicioni poslanici su napustili skupštinske klupe i rasporedili se oko mesta gde sedi skupštinsko rukovodstvo, a sednica je prekinuta.

Predstavnici opozicionih stranaka SDS-a, PDP-a i NDP-a rekli su novinarima da su iscrpli sve parlamentarne oblike borbe, ali da vladajuća većina ignoriše sve stavove opozicije, negirajući Poslovnik o radu parlamenta, odluke zakona, ali i zakone i Ustav.

Žestoka rasprava izmedju opozicije i premijerke RS Željke Cvijanović je počela pošto je skupštinski Odbor za finansije zatražio skidanje s dnevnog reda Konsolidovanog izvještaja o izvršenju budžeta RS za 2016. godine, koji je uradila Glavna služba za reviziju RS.

Predstavnici vladajuće većine tvrde da je za takvu odluku Odbora glasala većina članova i da opozicionari nisu došli na sednicu, i to bez obrazloženja.

Iz opozicije tvrde da je o revizorskom izveštaju, u kojem je iskazano 130 miliona konvertibilnih maraka veći deficit od onog što tvrdi Vlada RS, trebalo da se izjasni i skupštinski Odbor za reviziju, te da Odbor za finansije nije nadležan.

Glavni revizor RS Duško Å njegota podneo je ostavku na tu funkciju pošto je to od njega zatražio predsednik RS Milorad Dodik, obrazlažući ostavku kao "lični, moralni i profesionalni potez".
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva