:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Oktobar 01, 2015   12:05

0

163

Opozicija blokirala sednicu kosovske skupštine

Svi poslanici opozicije opkolili su mesto predsedavajućeg skupštine, blokirali govornicu i nisu dozvolili da se sednica održi.

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veseli je rekao da neće koristiti ovlašćenja koja mu dozvoljava Pravilnik o radu već je proglasio pauzu i pozvao šefove parlamentarnih grupa na razgovor kako bi omogućili nastavak rada skupštine.

Veseli je najavio vanrednu konferenciju za novinare na kojoj će, kako je rekao, javnost obavestiti o daljem razvoju situacije.

Opozicija je blokirala današnji rad skupštine jer, kako kažu, i dalje nemaju izveštaj o postignutom sporazumu sa Beogradom u Briselu 25. avgusta koji je potpisao kosovski premijer Isa Mustafa.

Skupština Kosova trebalo je danas da raspravlja, između ostalog, o nacrtima zakona o ličnoj karti i o geografskim oznakama i imenima porekla.

Na prethodnoj sednici skupštine opozicija je gađala jajima Mustafu u trenutku kada je počeo predstavljanje izveštaja o sporazumima postignutim sa Beogradom 25. avgusta.

Sednica skupštine je i tada prekinuta.

Opozicija traži od kosovskog premijera da poništi sporazume potpisane sa Beogradom, kao i onaj o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva