:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Septembar 22, 2018   14:46

0

256

Operski gala koncert na Savskoj promenadi


Zvuku ne bi trebalo da smeta ni to što je bina između dve zgrade, ni što će duvati vetar i možda praviti talase na reci, niti povremena tutnjava tramvaja sa mosta. Prvaci, hor i orkestar, uz dirigenta i upravnika Narodnog pozorišta izvešće najlepše operske arije, duete, uvertire, horove.



"Upravo iz Balkanskog špijuna ima ona divna recenica - kad kaže Čvorović - oni se deru u operi. Nije to to. To su popularne arije, to su popularne stvari. To su velike zvezde koje će se pojaviti sada na sceni. I ako mi od ovog sveta koji očekujemo da dođe ovde, jedno 10 posto privučemo u pozorište, mi smo uradili veliku stvar", kaže Dejan Savić, upravnik Narodnog pozorišta i dirigent.



Zbog radova na zgradi Narodnog pozorista i u njoj, sezona ce početi krajem oktobra. Do tada će ansambli gostovati po Srbiji.



Jadranka Jovanović, prvakinja Opere kaže da je važno da se održavaju koncerti koji prave kontakt između publike i umetnika.



"Evo male digresije. Najveći kompliment je bio od jednog gospodina koji je bio prvi put i silom prilika prisustvovao mom nastupu i rekao - mislio sam izdržaću 45 minuta, a onda sam shvatio, pa ta opera je fantastična stvar", ispričaja je Jovanovićeva.



Narodno pozorište, u svojoj 150. sezoni, baviće se više delima domacih autora, i u Operi, i u Drami i u Baletu. Njihov izlazak pred publiku na otvorenom, od večeras bi trebalo da postane praksa.


Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva