:

:

TV Most

clock

Novembar 25, 2015   12:05

0

133

Ono što je ovde je naše, biće naše i ostaće naše

“Želim da istaknem da uz odličnu saradnju Vlade Republike Srbije sa Opštinom Zubin Potok imamo trenutno 18 miliona aktivnih projekata. Zubin Potok zaista može da bude primer kako se radom može ostvariti dobar rezultat I pomerati stvari sa mrtve tačke. Program Republike Srbije koji se odnosi na izgradnju školskih ustanova u Srbiji odnosi se I na Kosovo I Metohiju.”- naglasio je Djurić

“Ovo lokalno rukovodstvo radi sve da obezbedimo uslove za normalan život svakog mladog čoveka.”. rekao je gradonačelnik Zubinog Potoka dodavši da se Istraživački centar I Omladinski dom sa oko 250 hiljada evra gradi na zemljištu koje su poklonili meštani.
Rečima „Vi ovde čuvate državnu imovinu i hvala Vam na tome. Nećemo dozvoliti da sistem Gazivode preuzme Priština i niko neće ostati bez zarade.“ direktor Djurić se obratio radnicima Hidrocentrale.

“Ovaj Hidrosistem je od izuzetnog značaja kako ekonomskog tako I političkog I nosi sa sobom razvojni potencijal. Ja danas sa rukovodstvom razgovaram kako da unapredimo njihov rad, kako da iskoristimo potencijal ovog jezera, koje u pogledu turizma predstavlja potencijalni biser za sever Kosova I Metohije.”rekao je DJurić I dodao da ne treba da naglašava koliko je predsednik Vlade, Aleksandar Vučić čvrsto za politiku očuvanja naše imovine na KiM, uključujući Gazivode.

U sklopu obilaska velikih infrastrukturnih projekta koje finansira Vlada Republike Srbije Djurić je posetio Sportsku halu, uputivši reči podrške mladima koji postižu vrhunske rezultate i Ješansku ulicu koja se asfaltira u dužini od 1100 metara. U prepunoj sali Doma Kulture u Zubinom Potoku održana je tribina Opštinskog odbora Srpske Napredne stranke, na kojoj su prisustvovali predstavnici liste Srpska i gradonačelnici srpskih Opština.

“Moja poruka svima vama da je jedino SNS spona koja će ujediniti sve nas koja nas čini jačim, koja nas čini nepobedivim I čini nesalomivim“, podvukao je gradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić.

Direktor Đurić je naglasio potrebu da se bude složan, da je jedinstvo preduslov da nas ne slome, ali moramo graditi međusobno poverenje raditi bolje jedni s drugima, nego što smo to radili u prošlosti.

“Apelujem da naša zvanja, titule, naše funkcije iskoristimo za to da utremo put, da utremo temelj da ovo srpsko seme koje u ovom teškom vremenu opstaje na Kosovu i Metohiji u vremenu za koje se svi molimo u koje svi verujemo, a to je vreme slobode za Srbe na Kosovu i Metohiji, da to srpsko seme dočeka vreme slobode, da bude snažno, vitalno i krepko i da omogući da jednog dana dočekamo sve ono što svi želimo i svi znamo da sanjamo i očekujemo ovde na Kosovu.”

Zahvaljujući se na gostoprimstvu, Djurić je naglasio da je ponosan što je gost Ibarskim Kolašincima, prkosnim srpskim junacima, dodajući da “veruje u opstanak na ovim prostorima, jer samo tako može opstati naš duh i identitet. ono što je ovde je naše, biće naše i ostaće naše.“

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva