:

:

TV Most

Onlajn regionalna investiciona platforma početkom 2018.

clock

Novembar 24, 2017   12:05

0

99

Onlajn regionalna investiciona platforma početkom 2018.

Predstavljajući obrise budućeg portala na Berlin Global Forumu, u organizaciji BMV fondacije, Čadež je rekao da će korisnicima na jednom mestu biti dostupni ključni makroekonomski pokazatelji, sve informacije o pravnom okviru, finansijskim i drugim podsticajima, tržištu, konkretnim projektima u koje investitori mogu da plasiraju svoj kapital, navodi se u saopštenju PKS-a.

U okviru portala, predstaviće se i iskustva kompanija koje su već ulagale u ovaj region.

Sadržaj portala, prema njegovim rečima, značajno će doprineti jačanju vladavine prava i transparentnosti u ekonomijama regiona, i predstavljaće još jedan alat privrednim komorama, članicama Komorskog investicionog foruma, pri kreiranju preporuka donosiocima odluka.

"Informacije iz ove baze pomoći će nam da kreiramo kvalitetne inicijative za otklanjanje barijera uspešnijem poslovanju, usaglašavanje regulative, procedura i prakse sa pravnim okvirom prepoznatljivim investitorima. To vodi stvaranju podsticajnog okruženja za ekonomski rast i razvoj Zapadnog Balkana", objasnio je Čadež.

Investiciona platforma biće prvi put predstavljena na Investicionom forumu EBRD-a posvećenom Zapadnom Balkanu, sledećeg februara u Londonu.

Projekat finansira Evropska banka za obnovu i razvoj u sklopu evropske podrške aktivnostima Stalnog sekretarijata Komorskog investicionog foruma sa sedištem u Trstu na povezivanju poslovnih zajednica i privlačenju investicija u region Zapadnog Balkana.

Izradu portala podržali su BMV Fondacija, konsultantska kuća "Roland Berger" i advokatska kancelarija "Karanović Nikolić".

 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva