:

:

TV Most

clock

Avgust 05, 2015   14:17

0

183

OMV nastavlja sa umerenim ulaganjem u Srbiji

"Kompanija je pokazala svoju posvećenost lokalnom tržištu tako što je imala niz značajnih investicija. Nastavićemo sa umerenim planom ulaganja kako bismo i dalje bili u mogućnosti da obezbedimo najviši kvalitet goriva i usluga na našim benzinskim stanicama", rekao je Rajić Tanjugu.

On je podsetio da ta energetska kompanija poseduje mrežu od 61 benzinske stanice kojom pokriva sve bitnije puteve i gradove u Srbiji.

"Mi smo ambiciozni i nastojimo da proširimo poslovanje. OMV je lokalno investirao oko 140 miliona evra i prema podacima Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (84, SIEPA) je jedan od najvećih grinfild investitora u Srbiji", kazao je Rajić.

Strateški cilj te kompanije, kako je istakao, je da nastavi sa ponudom usluga premijum kvaliteta i proizvoda potrošačima "u pokretu".

"OMV posluje u Srbiji već više od 10 godina i zadovoljni smo rastom poslovanja tokom tog perioda," rekao je Rajić.

On je naveo da je poslovanje te kompanije sada fokusirano na optimizaciju procesa i procedura, da bi dostigli viši nivo u poslovanju, istovremeno pružajući najvrednije proizvode i usluge potrošačima.

Kada je reč o uslovima poslovanja u Srbiji, on je istakao da OMV na tržištu Srbije posluje više od decenije i da kompanija nije imala poteškoća u poslovanju.

OMV Srbija je jedan od igrača na srpskom tržištu maloprodaje derivata, koji se zalaže za poslovanje na slobodnom tržištu, uz zdravu konkurenciju, gde najveću korist treba da imaju krajnji potrošači, rekao je Rajić i dodao da je značajan korak u poboljšanju uslova poslovanja bilo uvođenje markiranja goriva.

"Za nas kao kompaniju to znači ukidanje nelojalne konkurencije, a dobitnici su svi, počev od potrošača, države, pa do kompanija koje se bave prodajom naftnih derivata", istakao je Rajić.

On nije želeo da daje dugoročne prognoze kretanja cena nafte u svetu, ali je dodao da bi one, prema očekivanjima iz sedišta te kompanije, u ovoj godini mogle da se zadrže u rasponu od 50 do 60 dolara za barel nafte.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva