:

:

TV Most

clock

Oktobar 19, 2015   12:05

0

127

Omogućeno stažiranje za 100 studenata i diplomaca

„Prioritet je bila verifikacija diploma, koju već privodimo kraju. Osim toga, i program stažiranja, koji se sprovodi već drugu godinu zaredom i za koji već danas ističe rok za apliciranje“, istakao je Ivan Tomić, direktor Kancelarije za pitanja zajednice.

On je, gostujući u Jutarnjem programu Radio Gračanice rekao da su svi koji su zainteresovani za učešće u tom projektu bili blagovremeno obavešteni. Do sada je predato oko 500 aplikacija.

Program stažiranja uključuje 100 studenata i diplomaca iz manjinskih zajednica na Kosovu, koji će stažiranje obavljati u javnim institucijama, opštinama i ministarstvima. Po rečima Tomića, stažiranje će početi oko prvog novembra i trajaće narednih šest meseci, a sredstva za ovaj projekat obezbedila je Norveška ambasada.

Kancelarija za pitanja zajednica ima mandat da nadgleda implamentaciju zakona koji se tiču zajdnica, takođe ima zadatak da ukaže na nepoštovanje zakona i šta je potrebno promeniti. Tomić je naglasio i da je ova kancelarija projektno orijentisana što znači da može da predlaže projekte i raspisuje konkurse za nevladine organizacije i medije, kao i da podrži ta dva sektora.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva