:

:

TV Most

clock

Mart 07, 2015   12:05

0

187

Omnibus "Razgovor sa bogovima" na Festu

To je biografska drama po istoimenoj knjizi Šeril Strejd (kod nas je objavio "Vulkan"). Scenario su napisali Nik Hornbi i sama autorka, koju u filmu reditelja Žan-Marka Valea igra Riz Viterspun (za lik Šeril nominovana za Oskara), a njenu majku Lora Dern.

Zbog gubitka voljene majke, raspada braka i samodestruktivnog ponašanja koje je usledilo, Šeril donosi odluku da se vrati na pravi put i počne život iz početka.

Bez velikog iskustva, ali sa jakom voljom, Šeril zacrtava sebi da prepešači Pacifičku krestu, jednu od najdužih i najtežih planinarskih staza u Americi.

U glavnom programu, van konkurencije, pre podne se u Sava centru prikazuje omnibus "Razgovor sa bogovima", koji je ove zime učestvovao na Kustendorfu.

U tom međunarodnom projektu kratke priče na temu različitih religija režirali su Emir Kusturica, Hektor Babenko, Mira Nair, Amos Gitai...

Srpski omnibus "Jednaki", na temu prava deteta, biće prikazan večeras u Domu sindikata, u nacionalnoj takmičarskoj selekciji Festa.

Autori tog društveno angažovanog, ali i komunikativnog bioskopskog filma su Igor Stoimenov, Ivica Vidanović, Dejan Karaklajić, Darko Lungulov, Mladen Đorđević i Miloš Petričić.

U programu "Micro wave" u novom zdanju Kinoteke večeras je premijera niskobudžetnog domaćeg filma "Unutra" Mirka Abrlića i Jelene Marković. U priči iz zatvorske bolnice, sa odeljenja za lečene zavisnike, glavne uloge igraju Aleksandar Milisavljević i Đorđe Erčević.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva