Vesti
Omaž Šabanu Bajramoviću i Esmi Redžepovoj uoči „Nišvila“

12:18, 08.08.2017

|

Izvor: RTS

Dvodnevni program „Prijatelji Šabanu“ počinje večeras u okviru „River stejdža" u Amfiteatru na keju pored spomenika Šabanu Bajramoviću, a u susret džez festivalu „Nišvil“.
Foto RTS
Organizatori „Nišvila“ su prvi dan ovogodišnjeg programa na „River stejdžu“ simbolično nazvali „Za Esmu“, jer ove godine omaž priređuju ne samo Bajramoviću, već i Esmi Redžepovoj, koja je preminula prošle godine.

Direktor „Nišvila“ Ivan Blagojević podsetio je na nedavnoj konferenciji za novinare da je taj festival spojio Šabana Bajramovića i Esmu Redžepovu 2005. godine, a sada im priređuje omaž.

Na dan njenog rođenja (8. avgusta) nastupiće originalni sastav Esme Redžepove koji predvodi njen sin Simeon Atanasov, a Esmine pesme izvešće Eleonora Mustafovska.

Pored orkestra Redžepove, danas i sutra nastupiće i Marko Luis, „Muhi Tahiri end frends“ (Švajcarska), "Lilly of the West" (Bugarska), „Džezoterija bend“ i „Pasivni posmatrači prirode“, a posle ponoći biće emitovani i filmovi o Šabanu Bajramoviću, u sklopu „Nišvil muvi samita“.

„Nišvilov“ program na keju besplatan je za posetioce, a ovogodišnje osmo izdanje je prvi put pomoglo Ministarstvo kulture sa 200.000 dinara.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design