:

:

TV Most

clock

Avgust 13, 2017   12:05

0

188

Oliveru Stounu uručeno "Počasno srce Sarajeva"

Stoun, koji je večeras prošetao crvenim tepihom je jedna od najvećih zvezda ovogodišnjeg 23. „Sarajevo film festivala“ što je pokazala i publika koja ga je dočekala burnim aplauzom.

Poznati reditelj je dobitnk tri Oskara, a nagrađivan je i na filmskim festivalima u Berlinu i Veneciji.

Režirao je više od dvadeset dugometražnih filmova i brojne dokumentarce, a među njegovim ostvarenjima je i film o američkom uzbunjivaču Edvardu Snoudenu.

Nedavno je uradio seriju intervjua sa ruskim predsednikom Putinom a taj film će takođe, njemu u čast, biti prikazan na ovom festivalu.

Jedan broj posetilaca festivala kaže da su upravo ti intervjui razlog zbog kojeg su došli u Sarajevo, a među njima je i Predrag Predin (30) iz Novog Sada, inače zaposlen u internet kompaniji u Norveškoj.

„Video sam program, ali ću se detaljnije upoznati sa njim. Zasigurno želim da pogledam Putinove intervjue sa Oliverom. Gledao sam članke o tome, deluje kontroverzno i mislim da je Stoun imao odličnu priliku da upozna Putina. On je enigma za nas zapadnjake, verujem da ću ga bolje upoznati kroz te intervjue“, rekao je Predin Tanjugu.

„Sarajevo film festival“ ima ukupno 18 programa, a biće prikazano 235 filmova.

Festival je počeo u petak uveče.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva