:

:

TV Most

Foto: nspm.rs

clock

Avgust 22, 2015   12:31

0

166

Oliver Ivanović prekinuo štrajk glađu

Doktor Milan Jakovljević predsednik konzilijuma lekara koji prate zdravstveno stanje Olivera Ivanovića rekao je da je njegovo stanje poboljšano, da sinoć nije imao bolove i da je zbog toga prebačen sa koronarnog odeljenja na kardiologiju.

Ivanović je štrajk glađu u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici započeo 7. avgusta sa zahtevom da mu se omogući odbrana sa slobode u procesu koji se vodi protiv njega pred međunarodnim sudskim većem Osnovnog suda u ovom gradu.

Supruga lidera GI SDP-a Milena Popović Ivanović, ni danas nije uspela da poseti supruga, iako joj je juče uručeno sudsko rešenje koje je trebalo da joj omogući svakodnevne posete.

Naime, kako je izjavia za našu televiziju ,,sudsko rešenje je sadržalo odredjene tehničke greške,, tako da će ona kako je rekla,Olivera obići tek u ponedeljak.


Ivanović je optužen da je 14. aprila 1999. godine i 3. februara 2000. godine počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva i podsticao na teško ubistvo više Albanaca u Kosovskoj Mitrovici.

Njegov slučaj povezan je sa još četvoricom Srba - srpskim policijskim pukovnikom Dragoljubom Delibašićem koji je takođe pritvoren.

Suđenje ovoj petorici Srba, koji su negirali krivicu, zvanično je počelo 18. decembra, do sada je saslušano blizu 50 svedoka tužilaštva a nastavak suđenja u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici zakazan je za 10. septembar.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva