:

:

TV Most

clock

April 23, 2017   12:05

0

104

Oland pozvao Francuze da pokažu da je demokratija najjača

- Najbolja poruka koju Francuzi danas mogu da pokažu a to je da je demokratija najjača - rekao je Oland koji je glasao u centralnom delu Francuske.

Izbori se održavaju pod jakim merama bezbednosti zbog nedavnog napada u Parizu a u Francuskoj je inače na snazi vanredno stanje uvedeno posle teroristiških napada 2015.

- Važno je izaći na glasanje zbog vremena u kojem živimo - rekao je posle glasanja u Normandiji kandidat centra i jedan od favorita u prvom krugu Emanuel Makron.

Kandidatkinje ekstremne desnice Marin Le Pen glasala je na severu zemlje ali je pre njenog odlaska na biračko mesto, privedena grupa aktivistikinja organizacije Femen u toplesu. One su nosile maske s likom Marin Le Pen i američkog predsednika Donalda Trampa.

Kandidat desnice Fransoa Fijon je glasao u otmenoj četvrti Pariza, dok je njegova surpuga Penelop koja je osumnjičena da je dobijala novac za fiktivne poslove u parlamentu, glasala na zapadu.

Socijalista Benoa Amon, koji prema anketama ne bi trebalo da uđe u drugi krug, izjavio je da je miran jer smatra da je imao dobru predizbornu kampanju

Svi kandidati, njih 11, glasalo je danas a poslednji je bio radikalni levičar žan-Lik Melašon koji je strpljivo čekao u redu na svom biračkom mestu u jednoj školi u Parizu.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva