:

:

TV Most

clock

Maj 25, 2017   12:05

0

137

OKS: Imenovani potpredsednici, funkcija i Todorovu

"Mi ovde nismo predstavnici sportova iz kojih dolazimo već članovi najvišeg tela koje ima zadatak da se bavi unapređenjem vrhunskog sporta u našoj zemlji. Uveren sam da ćemo svi zajedno raditi na razvoju vrhunskog sporta u Srbiji, a na taj način, naravno, razvijati i svoj sport. Molim vas da to svi uvek imamo na umu", rekao je Maljković u obraćanju članovima Izvrsnog odbora.

Na čelu Komisije za programska pitanja biće Dragan Jović, najuspešniji trener u poslednja dva olimpijska ciklusa, a Komisije za finansijsko-materijalna pitanja Žarko Zečević.

Predsednik Statutarno-pravne komisije biće Dejan Simić, a Zdravstvene prof. dr Dragan Radovanović, koji su ove funkcije obavljali i u prethodnom olimpijskom ciklusu.

Predsednik Komisije za međunarodnu sportsku saradnju biće Ivan Mrkić, Komisiju "Žene i sport" vodiće Milena Reljin-Tatić, a Komisiju "Olimpijske vrednosti" Nataša Janković, direktorka Fonda sporta i olimpizma.

U ovom olimpijskom ciklusu, radu Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta pomagaće još jedna komisija koja će se baviti razvojem sportske infrastrukture, a na njenom čelu biće Veselin Jevrosimović, predsednik Atletskog saveza Srbije.

Na prvoj konstitutivnoj sednici imenovan je i Savet za razvoj olimpijskog sporta, stalno radno telo Olimpijskog komiteta Srbije, kome se u manadat stavlja kreiranje strategije za razvoj olimpijskog sporta, a na čijem čelu će biti Ivan Todorov, dosadašnji potpredsednik i kandidat za predsednika na nedavnoj neuspešnoj Skupštini.

Članovi ovog saveta biće Zoran Gajić, član Izvršnog odbora OKS i predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, Božidar Đurković, predsednik Rukometnog saveza Srbije, Nebojša Ilić, dugogodišnji trener u veslanju, prof. dr Vladimir Koprivica sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje i Jasna Šekarić, sedmostruka učesnica Olimpijskih igara i osvajač pet olimpijskih medalja u streljaštvu.

Prethodnog dana konstituisana je i Sportska komisija OKS koju će u novom sazivu predvoditi Ivan Miljković, proslavljeni odbojkaš i prvi potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva