:

:

TV Most

clock

Decembar 08, 2015   12:05

0

110

OKS: Đoković i Španović najbolji sportisti Srbije

Đoković je osvajač tri gren slema i ubedljivo prvi na ATP listi, a Španovićeva je ove godine osvojila evropsko zlato, svetsku bronzu i preskočila magičnu brojku od sedam metara.

Najbolji muški tim su vaterpolisti, osvajači Svetske lige i prvaci sveta, a ženski, košarkašice, koje su osvojile zlato na prvenstvu Evrope.

Najbolji mladi sportista je tekvondistkinja Tijana Bogdanović, koja je kao junior osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za seniore, srebrnu na Evropskom za seniore i zlatnu na Evropskom prvenstvu za juniore.

Za najuspešnijeg trenera proglašen je selektor vaterpolo reprezentacije Dejan Savić.

U godini u kojoj su održane prve Evropske igre OKS je proglasio i najuspešnije na ovom takmičenju - Damir Mikec je sa dve osvojene zlatne medalje najuspešniji je sportista, dok su u ženskoj konkurenciji najbolje Dalma Benedek Ružičić i Milica Starović, koje su osvojile zlatnu medalju u disciplini k2 500m i peto u disciplini k4 500m.

Dan Olimpijskog komiteta na kojem će najuspešnijima biti uručeni Trofeji održaće se 17. decembra u Domu Narodne Skupštine Republike Srbije.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva