:

:

TV Most

clock

April 22, 2017   18:29

0

179

Okružno takmičenje za recitatore održano u Mitrovačkom dvoru

Učenici su podeljeni u tri kategorije. Najmlađu kategoriju čine učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola, srednju učenici od 5. do 8. razreda, a stariju kategoriju čine učenici srednjih škola. Nagrade su dobili po tri učesnika za najmlađu I srednju kategoriji, dok je za srednjoškolce podeljeno pet nagrada. Samo će pobednici predstavljati Kosovskomitrovački upravni okrug na Republičkom takmičenju koje će biti održano u Valjevu 20. maja.

U najmlađoj kategoriji nagrade su dobili Jovana Jovanović iz OŠ “Sveti Sava” iz K. Mitrovice, Magdalena Marković iz OŠ “Vuk Karadžić” iz Prilužja a pobednik u ovoj kategoriji je Danilo Spirić, učenik OŠ “Sveti Sava” iz K.Mitrovice.

“Prezadovoljan sam I nisam se nadao da osvojim prvo mesto. Pomagale su mi nastavnica Bojana I učiteljica Milka. Očekujem da svoju školu I grad predstavim na najbolji način u Valjevu” rekao je Spirić.

U srednjem uzrastu nagrade su dobili Magdalena Vlašković I Petra Vučković iz OŠ ”Leposavić”, a pobednik je Vuk Tvrdišić, učenik OŠ “Sveti Sava” iz K.Mitrovice.

“Prezadovoljan sam jer je ovo moje prvo takmičenje recitatora I nisam se nadao da doguram do ovde. Ovim putem bih želeo da se zahvalim nastavnici Srpskog Hristini Spasić pošto je zaista mnogo radial samnom. Jas am recitovao pesmu “Igre” od Branislava Brane Crnčevića. Tu pesmu sam izabrao jer sam se na neki način pronašao u toj pesmi” rekao je Tvrdišić.

U kategoriji srednjoškolaca nagrade su dobili Marko Pavlović iz Zubinog Potoka, Aleksandra Vukadinović iz Leposavića, Danijela Nedeljković I Mihajlo Radičević iz Gimnazije u K.Mitrovici, a pobednik je Miloš Mijanović, učenik Medicinske škole.

“Nisam očekivao pobedu jer sam na opštinskom takmičenju bio drugi. Veoma sam zadovoljan” izjavio je Mijanović.

Rukovodilac u Ustanovi za sport omladinu I kulturu Nada Vučić istakla je da je uživala slušajući recitatore I da je zadovoljna napredkom koji deca postižu.

“Iz godine u godinu radimo I pratimo njihov rad I vide se ogrom napredak I kada je u pitanju izbor pesme, dikcija… Deca su došla sa energijom. Lepo su iznela svaku recitaciju I zaista smo zadovoljni I imaćemo najbolje predstavnike iz našeg okruga da nas predstavljaju na Republičkoj smotri. Ne sumnjam da ćemo ostvariti dobre rezultate. Oni imaju još mesec dana da sve to provežbaju I mislim da će imati pozitivnih rezultata” rekla je Nada Vučić.

Žiri su sačinjavali Novica Sovrlić, predsednik društva pisaca Kosova I Metohije, Olivera Stević, direktorka gradske biblioteke “Vuk Karadžić”, Miomir Jovanović, istaknuti pesnik i glumica sa fakulteta dramskih umetnosti Milica Mandić.

Organizator ove manifestacije je Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge, pokrovitelj Provremeni organ opštine Kosovska Mitrovica a sponzor je gradska biblioteka „Vuk Karadžić“.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva