:

:

TV Most

clock

Decembar 20, 2015   12:05

0

120

Ofanziva Asadovih snaga na ID kod Palmire

"Sirijske vladine snage su snažno napale položaje Islamske države na planini El Tar i kod zapadnog ulaza u Palmiru ubile i ranile desetine ekstremista", naveo je izvor.

Agencija navodi da su ranije tokom dana sirijske snage odbile napad terorista na njihove položaje zapadno od Palmire.

Teroristi koji su krenuli u napad sa planine El Hajal su pretrpeli su, kako se navodi, velike gubitke kada su Sirijska vojska i Nacionalne odbrambene snage osujetile njihov napad u blizini Palmire i pokrenule kontranapad.

U odvojenoj akciji takođe u provinciji Homs, Sirijska vojska je osujetila napad Islamske države na vojne položaje kod sela Mahin in Havarin, ubivši više terorista i uništivši njihovo oružje i municiju, navodi Fars.

Očekuje se da velika akcija za oslobađanje same Palmire uskoro započne, a pre oslobađanja sirijske snage planiraju da prvo povrate kontrolu na oblastima u blizini grada.

Teroristi Islamske države su zauzeli Palmiru u maju ove godine i od tada su delimično razarali ovaj drevni grad, navodi Sputnjik.

Sirijska vojska i njeni saveznici rešeni du sa isteraju Islamsku državu iz provincije Homs, posebno iz Palmire koja je istorijski spomenik od velkog značaja, navodi ta agencija.

Izvor: RTS, Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva