:

:

TV Most

clock

Maj 14, 2018   12:05

0

199

OEK Sinergija: Predstavljeni rezultati programa za mlade


“Omladinsko- edukativni klub  danas je organizovao  predstavljanje rezultata programa Sinergije koji je trajao 180 dana , tačnije 6 meseci . Program se sprovodio u Šilovu , Gračanici , Severnoj Mitrovici , Zvečanu , Leposaviću i Zubinom Potoku . Vrlo smo zadovoljni rezultatima . Prvo zato što su mladi drastično promenili svoje stavove kada je reč o rodnoj ravnopravnosti , kada je reč o nasilju u porodici i vršnjačkom nasilju ali ne o onome što mi danas nazivamo tačnije rodnim ulogama” rekao je izvršni direktor “Sinergije” Stefan Veljković .


 


Kao deo evaluacije pozitivnih društvenih promena koje su rezultat direktnog rada , Sinergija svake godine sprovodi i ispitivanje stavova mladih prema rodnoj ravnopravnosti . Sinergija je i ove godine uz podršku Misije Ujedinjenih Nacija na Kosovu (UNMIK) sprovela ispitivanje stavova mladih u sklopu projekta “Mladi kao zagovornici ljudskih prava i rodne ravnopravnosti”.


 


“Jedna vrlo zanimljiva informacija jeste da smo u projekat uspeli da uključimo više od 5000 mladih ljudi na indirektan i direktan način . Organizovali smo edukativne treninge u našim školama i u našoj kancelariji , četiri pozorišne predstave koje su imale izuzetno veliku posećenost , studijske posete institucijama i organizacijama koje se bave mladima i ljudskim pravima, generalno i brojne druge aktivnosti kao što su video kampanje , sa velikim brojem pregleda , koji su bitni da jedna kampanja koja je posebna i potrebna mladim ljudima bude uspešna” dodao je Veljković .

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva