:

:

TV Most

clock

Decembar 15, 2017   12:05

0

222

Održana vežba "Zima 2017"


Događaju su prisustvovali ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković s članovima kolegijuma.




Cilj združene vežbe, nivoa bataljona, čija je tema bila - borbena grupa u odbrani sa prelaskom u napad, bio je prikazivanje obučenosti snaga za komandovanje i potčinjenih jedinica borbene grupe u pripremi, organizovanju i izvođenju borbene operacije u svim vremenskim uslovima.



Kroz realizaciju aktivnosti prikazan je način organizovanja i izvođenja taktičke vežbe sa bojnim gađanjem sa borbenom grupom, kao i potreban nivo obučenosti jedinica za izvršavanje postavljenih zadataka u toku izvođenja operacije.



 

U obraćanju nakon vežbe Vulin je rekao da je današnja vežba pokazala da su pripadnici Kopnene vojske, u ovom slučaju, Prve brigade, na najvišem mogućem nivou i da naša zemlja može da bude mirna i sigurna, a da svaka pretnja već unapred može da bude otklonjena.


"Ovako snažna vojska je najveći garant mira. Ovako spremna vojska je garant da rata neće biti", poručio je on.



Kako je dodao, u skladu sa naređenjima vrhovnog komandanta VS Aleksandra Vučića, Vojska će u narednoj godini imati nekoliko težišnih zadataka.



" Na prvom mestu to je unapređenje naše obučenosti i dalji rad na boljoj obuci naših vojnika, na povećanju borbene gotovosti i spremnosti baš svakog našeg pripadnika", kaže on.



Ministarstvo odbrane će sa svoje strane nastaviti da radi na opremanju Vojske, na njenoj modernizaciji i na poboljšanju materijalnog položaja naših pripadnika, dodao je on.



Takođe, izrazio je zadovoljstvo zbog toga što javnost može da vidi u kakvim uslovima vežbaju vojnici.



"Drago mi je što javnost može da vidi da se svaki uloženi dinar u pripadnike naše vojske vraća izuzetnim ljudima, i vraća se Vojsci, koja može da garantuje bezbednost i sigurnost na svakom delu naše teritorije", rekao je Vulin.



Oficir za planiranje vežbe i komandant Prve brigade Kopnene vojske brigadni general Željko Petrović rekao je da su današnjim danom dvonedeljne vežbovne aktivnosti na poligonu Pasuljanske livade, u okviru obuke borbene grupe, uspešno završene.



Vežba "Zima 2017" pokazala je uspešno sadejstvo jedinica i rodova i integraciju obuke rodova Kopnene vojske, kao i integraciju dva vida - Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva