:

:

TV Most

Foto: Opština Gračanica

clock

Mart 27, 2017   12:05

0

141

Održana sednica Odbora za politiku i finansije u SO Gračanica

ÄŒlanovi odbora razmatrali su dnevni red od šest tačaka.

Druga tačka odnosila se na odluku o dodeli subvencija u oblasti poljoprivrede, na predlog predsednika opštine Gračanica Vladete Kostića, u izlaganju Stojanović Dragiše direktora poljoprivrede i šumarstva.

„Opština Gračanica je 15.02.2017. godine, objavila javni poziv o dodeli subvencija u oblasti poljoprivrede, za usluge vakcinacije pasa. Na konkursu je, svu potrebnu dokumentaciju dostavila jedna licencirana veterinarska ustanova „Mala-farm“. Na osnovu kriterijuma o dodeli subvencija, ova ustanova ispunila je sve uslove, te je komisija donela odluku da subvencije budu dodeljene. Naredne nedelje počinje vakcinacija pasa po domaćinstvima, vakcina se ne plaća“, rekao je direktor Stojanović.

Razmatranje i usvajanje prenosa neutrošenih sredstava iz 2016. godine u 2017, kao i razmatranje i usvajanje preraspodele finansijskih sredstava za robe i usluge po ekonomskim kodovima, na predlog Slaviše Ničića, direktora Odeljenja za budžet i finansije, još dve su tačke koje su jednoglasno usvojene na sednici.

„Neutrošena sredstva, u iznosu od 378.035,70 evra potrebno je preraspodeliti po ekonomskim kodovima. Ova stavka se odnosi na kapitalne projekte iz 2016. godine, koji nisu završeni, a potrebno ih je sprovesti do kraja“, objasnio je Ničić i dodao da se, kada su u pitanju finansijska sredstva za robe i usluge, iz budžeta Odeljenja javnih službi opštine Gračanica 10 000 evra, preraspodeli u ekonomsku kategoriju, na zahtev direktora tog odeljenja Vladice Trajkovića.

Kako se navodi u saopštenju, peta tačka dnevnog reda - Razmataranje i usvajanje izmene i dopune Pravilnika o taksama, tarifama i opštinskim kaznama – na predlog Aleksandra Mihajlovića, direktora Odeljenja za ekonomski razvoj i integracije nije usvojena.

Pod tačkom razno, na današnjoj sednici, nije bilo diskusije.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva