:

:

TV Most

Foto: Radio Gračanica

clock

Decembar 14, 2017   12:05

0

231

Održana konstitutivna sednica SO Gračanica


U skladu sa dnevnim redom, verifikovani su mandati 19 novih odbornika od toga 12 Odbornika Srpske liste, 3 Odbornika SLS, 2 odbornika PDS, 1 Odbornik Gi „Novi početak“ i 1 Odbornik Gi Albanaca. Na sednici su svečane izjave položili Odbornici i gradonačelnik opštine Gračanica Srđan Popović.



Sednicom je predsedavao najstariji član Skupštine Ratko Perenić, na početku pozdravio je sve prisutne i zamolio odbornike da zajedno polože zakletvu.



Nakon davanja zakletve od strane odbornika, zakletvu je dao i gradonačelnik opštine Gračanica Srđan Popović.



Gradonačelnik opštine Gračanica, Srđan Popović pozvao je Odbornike da savesno obavljaju svoju dužnost.



„Kao budući gradonačelnik želim da vam kažem da ću biti gradonačelnik svih meštana bez obzira na političku i etničku pripadnost. Naš zadatak je poboljšanje života svih meštana opštine Gračanica, kako bi imali kvalitetniji život, da omladina ovde može da gradi svoju budućnost. Nas su ovde birali meštani opštine Gračanica i mi njima dugujemo uslugu“, kazao je Popović.



Nakon položene zakletve i potpisanih izjava usledilo je glasanje za izbor predesedavajućeg Skupštine opštine Gračanica .



Većinom glasova za predsednika Skupštine opštine Gračanica izabran je Ljubiša Karadžić. Za je glasalo 17 odbornika dok su dva listića bila prazna.



„Zahvaljujem se na izboru za predsedavajućeg Skupštine opštine Gračanica, velika je čast i odgovornost“, kazao je Karadžić.



Za zamenika predsedavajućeg Skupštine opštine izabran je Imri Ajeti.



Sednici su prisustvovali predstavnici OEBS-a, Evropske unije i pripadnici slovenačkog KFOR-a.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva