:

:

TV Most

Foto: OEK Sinergija

clock

Maj 13, 2016   17:43

0

309

Održana konferencija "Super tata" u organizaciji O.E.K. Sinergija

Panelista, Igor Simić je predstavio značaj aktivnog delovanja očeva na pravilan i zdrav razvoj dece, posebno kod formiranja stavova o rodnoj ravnopravnosti i prevenciji nasilja.

Panelista iz NVO Aktiv, gospodin Miodrag Milićević je naglasio da je vaspitavanje dece u savremenom dobu prepuno izazova, te je način pravilnog vaspitavanja i usađivanja zdravih vrednosti na ispitu, ako znamo kako poremećen sistem vrednosti vlada u društvu uz rijaliti emisije, i slične stvari.

Psihološkinja iz NVO Domovik, Marina Jakovljević je ukazala na poseban značaj uloge očeva u periodu od treće do pete godine, kada se stvara osnova dalje izgradnje ličnosti, ali i da roditelji moraju balansirati između pružanja ljubavi i vaspitavanja dece.

Učesnik konferencije je bio i Aca Mitić. Otac sa stažom koji se meri u 17 dana. Ipak sasvim dovoljno da sa učesnicima konferencije podeli svoja iskustva kada je u pitanju podizanje svoje devojčice. Tom prilikom je istakao da mu je čast da učestvuje ravnopravno sa mamom u tom procesu.

Panelisti i učesnici konferencije su se složili da je ovaj projekat preko potreban i da je vrlo značajno što ga Sinergija sprovodi u našem gradu.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva