TV Most - Održana javna rasprava o budžetu opštine Severna Mitrovica
Vesti
Održana javna rasprava o budžetu opštine Severna Mitrovica

16:27, 20.09.2017

|

Izvor: TV Most

Opština Severna Mitrovica za narednu godinu imaće na raspolaganju 5,9 miliona evra. Šefica opštinske administracije Adrijana Hodžić prilikom predstavljanja predloga budžeta za 2018.godinu, istakla je da ova sredstva nisu dovoljna za realizaciju svih zahteva građana.
Foto: TV Most
„Veliki je broj zahteva koji se dostavlja opštini Severna Mitrovica , ali zbog malih sredstava mi nismo u stanju da izađemo u susret svakom zahtevu, već se trudimo da kroz komisijski rad odredimo neke prioritete, pa da najugroženija lica, na neki način, budu pokrivena. Od ukupnog budžeta svega 2% je izdvojeno za potrebe ove kategorije ljudi . Trudićemo se da kroz rad sa ostalim potencijalnim donatorima, sa relevantnim ministarstvima, uvažimo sve zahteve koji su dostavljeni našoj opštini“, rekla je Adrijana Hodžić i dodala da, koji će se projekti dalje raditi na terenu, zavisi od konačne odluke SO Severna Mitrovica i naglasila da u 2018.godini imaju sredstava da se uradi jedan deo ulice Ivo Lola Ribar do raskrsnice prema ulici Knjaz Miloš.

Zbog oskudnog budžeta aktivnosti koje su započete u prethodnom periodu poput menjanja fasada na stambenim zgradama biće obustavljene, ali nadležni ističu da ipak ostaje otvorena mogućnost da se konkuriše za ove projekte kod relevantnih ministarstava, kao što su Ministarstvo infrastrukture i Ministarstvo za lokalnu samoupravu.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design