:

:

TV Most

clock

Jul 06, 2018   20:08

0

214

Održana 7. sednica SO Severna Mitrovica


Na sednici je usvojen i predlog za pokretanje procedure za razmenu zemljišta u opštinskom vlasništvu, u cilju ispunjenja javnog interesa.



Glavna izvršna službenica Adrijana Hodžić ističe da se u skladu sa zakonom, opštinski prihodi prenose u kategoriju roba i usluga.



“Zakonski je tako ali ako se godinu dana unapred donese posebna odluka skupštine da se prihodi planiraju za određenu aktivnost, moguće je da pred razmatranje drugog cirkulara budžeta za 2019. mi donesemo odluku gde ćemo opštinske prihode planirati u kategoriji kapitalnih investicija a ne robe i usluge. Dobili smo dopis iz Ministarstva finansija da su u opštini Severna Mitrovica ostala neprenesena sredstva koja su prikupljena kao sopstveni prihodi za 2016. i 2017. godinu, koja ukupno iznosi 54.157,77 eura. Ova sredstva su prikupljena iz dve direkcije, Direkcije opšte administracije i Direkcije urbanizma, katastra i geodezije” rekla je Hodžić.



Zbog velikog broja posetilaca Severnoj Mitrovici, predložen je i dokument o obeležavanju objekata od javnog značaja:



“Dosta ljudi posećuje Severnu Mitrovicu i zato je neophodno da krenemo sa obeležavanjem objekata od značaja. Ti znaci bi trebalo da budu postavljeni sa desne strane i da budu na vidljivim mestima. Važno je da su dokument radili profesori sa FTN-a, sa svojim studentima. Glavni predlog je to da na samom ulazu na šetalište da se napravimo mesto gde će postojati mapa sa legendom za našu opštinu” ističe Hodžić.



 U dnevni red današnje sednice ,na zahtev odbornika gradjanske inicijative SDP Oliver Ivanović naknadno je ubačena nova tacka koja se odnosila na peticiju da ulica ili trg u Kosovskoj Mitrovici  nosi ime ubijenog Olivera Ivanovića.



 Predsednik tročlane komisije  Dejan Gurešić ,  predstavio je odbornicima njihov izveštaj povodom ove peticije u kome se navodi da ,,peticija nije u skladu sa Statutom I da postoji osnovana sumnja u regularnost prikupljenih potpisa, da ni jedan od potpisa ne sadrži adresu potpisnika, a u peticiji se nalazi I lice koje je preminulo prošle godine. Komisija je utvrdila i da je medju spisima dostavljena i onlajn prepiska koja sadrži 523 nepotpunih imena za koja se sa sigurnošću ne može utvrditi identitet,,  naveo je Gurešić.



Ovaj izveštaj komisije skupština je usvojila sa 14 glasova za, a dvoje nije glasalo.



 



Ksenija Božović ispred gradjanske inicijative SDP  ovom prilikom je rekla  da će podneti tužbu, i da će sud odlučiti o verodostojnosti izveštaja  komisije.


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva