:

:

TV Most

clock

April 07, 2015   12:05

0

268

Odron na Ibarskoj, zatvorena traka

Saobraćajna policija pušta vozila naizmenično, jednom kolovoznom trakom, iako se zemlja i dalje obrušava, javlja dopisnik Tanjuga sa lica mesta.

Kako su Tanjugu potvrdili iz Puteva Novi Pazar, koji održavaju ovu deonicu puta, odron se dogodio oko 22 sata, zbog čega je saobraćaj na Ibarskoj magistali bio u prekidu oko 30 minuta.

Putarima problem pravi i voda koja se spušta sa brda i sa sobom nosi zemlju, zbog čega se čeka da mehanizacija, koja je već spremna, krene s radovima.

Mesto sinoćnjeg odrona nalazi se oko četiri kilometra od mesta, takođe na putu Kraljevo-Raška, kod Bogutovca, gde je tokom dana došlo do obrušavanja zemlje, pa se i tamo saobraćaj odvija jednom trakom.

Javno preduzeće "Putevi Srbije" i Sektor naplate putarine će tokom predstojećih Uskršnjih praznika intezivirati rad na naplatnim stanicama da bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila zbog povećanog saobraćaja na putevima u Srbiji, posebno na auto-putevima pod naplatom.

U cilju efikasnijeg obavljanja poverenih poslova, sprečavanja zastoja i bržeg protoka vozila na naplatnim stanicama, izvršene su pripreme koje podrazumevaju obezbeđen dodatni broj inkasanata, a svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica biće u funkciji 24 sata dnevno bez pauze.

Takođe, na vidljivim mestima biće postavljena obaveštenja vozačima da pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine, a obaveštenja će biti napisana i na tri strana jezika - engleskom, nemačkom i turskom, saopštilo je danas JP "Putevi Srbije".

Inkasanti će imati dovoljno sitnog novca za vraćanje kusura, svi šefovi Odseka i njihovi pomoćnici biće dežurni na terenu, obilaziće naplatne stanice i kontrolisati organizaciju rada, a organizovan je i poseban režim rada radnika tehničke službe da bi se iznenadni kvarovi otklanjali u što kraćem roku.

Učesnici u saobraćaju putarinu mogu da plaćaju u dinarima (učesnici domaćih i stranih registarskih tablica), evrima (učesnici stranih registarskih tablica), putem platnih kartica kao i elektronskom naplatom putarine bez zaustavljanja.

Putevi Srbije apeluju na domaće učesnike u saobraćaju da pripreme tačan iznos putarine radi bržeg prolaska kroz naplatne stanice i da, u skladu sa svojim mogućnostima, ne koriste popodnevne sate poslednjeg dana praznika za povratak svojim kućama, već da to čine ravnomerno tokom celog dana da bi se izbegla veća zadržavanja, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva