:

:

TV Most

clock

Oktobar 12, 2017   12:05

0

222

"Odnosi Srbije i Crne Gore na najvišem nivou u poslednjoj deceniji"


Premijerka je ocenila da region u budućnosti očekuju brojni izazovi i da je važno da se rešavaju zajedničkim naporima, "budemo podrška jedni drugima i donosimo odluke koje će građanima regiona obezbediti stabilnost i bolji život", saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.




Ivan Brajović je podvukao da se kod građana obe države mora razvijati svest o važnosti priključenja evropskoj zajednici, kao i svest o važnosti da sve države regiona budu članice Evropske unije.



Na sastanku je istaknuto i da su odnosi dve države u ovom trenutku na najvišem nivou u poslednjoj deceniji i da u budućnosti razgovorom i otvorenim dijalogom treba rešavati sva međudržavna pitanja, navodi se u saopštenju.



Tokom svoje posete Beogradu predsednik Skupštine Crne Gore razgovarao je i sa potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačić.



Konstatovali su da region Zapadnog Balkana treba da ide u pravcu evropskih integracija i infrastrukturnog povezivanja.



Saglasili su se i o značaju razvoja ekonomija za šta je preduslov stabilan region i istakli da na tome treba zajedno da se radi, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.



Dačić i Brajović su razgovarali i o svim temama od zajedničkog interesa i složili se da su međudržavni odnosi značajno napredovali u poslednjih nekoliko godina.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva